JAVNI POZIV za učlanjenje u Mrežu za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini PDF Print E-mail
Wednesday, 15 April 2015 08:27

ruralpozivmrezaJAVNI POZIV

za učlanjenje u Mrežu za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini, i to kroz ulogu punopravnog ili člana bez prava glasa. Svaka pravna osoba registrovana kao udruženje ili fondacija u skladu sa odredbama Zakona o udruženjima i fondacijama BiH, a koja prihvata Statut i ciljeve Mreže radi ostvarivanja svojih interesa u Mreži, može biti punopravan ili član bez prava glasa Mreže, ako se po svojoj djelatnosti bavi ruralnim razvojem u Bosni i Hercegovini.

Read more...
 
UZGOJ I PLANTAŽIRANJE EKONOMSKI ISPLATIVIH AROMATIČNO-LJEKOVITIH BILJAKA PDF Print E-mail
Monday, 06 April 2015 16:23
giz-poziv-aromaticno-biljeJAVNI POZIV ZA PRIJAVU NA OBUKU
„UZGOJ I PLANTAŽIRANJE EKONOMSKI ISPLATIVIH AROMATIČNO-LJEKOVITIH BILJAKA“

Udruženje građana „Nešto Više“ organizuje obuku „Uzgoj i plantažiranje ekonomski isplativih aromatično-ljekovitih biljaka“ u okviru GIZ-ovog projekta „Podrška obrazovanju odraslih” koju će voditi Prof. dr. Nezir Tanović.
Poziv je namijenjen punoljetnim osobama koje se već bave uzgojem aromatično-ljekovitih biljaka ili planiraju započeti vlastitu proizvodnju.
Trodnevna obuka će se održati u Mostaru, u prostorijama Udruženja građana “Nešto Više”, u periodu do 24.04. do 26.04.2015. godine i uključuje teoretski i praktični dio. Dodatno, svi polaznici će, poslije uspješno završene obuke, biti posjećeni od strane stručnog lica na mjestu vlastite proizvodnje.
Read more...
 
JAVNI POZIV: Za izbor korisnika - POLJOPRIVREDNI SEKTOR OPĆINE POSUŠJE PDF Print E-mail
Tuesday, 24 March 2015 21:50
poziv-posusje-dvvUdruga građana ‘’Nešto Više’’, u suradnji s Općinom Posušje objavljuje:

JAVNI POZIV Za izbor korisnika projekta ‘UNAPRIJEĐENJE VJEŠTINA MLADIH, ŽENA I NEZAPOSLENIH U POLJOPRIVREDNOM SEKTORU OPĆINE POSUŠJE’’, koji na području Općine POSUŠJE realizira Udruga građana ‘’Nešto Više’’ a kojeg financira dvv international - Ured u Bosni i Hercegovini i Općina POSUŠJE.

Poziv je namijenjen za nezaposlene poljoprivredne proizvođače i žene koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom s područja općine POSUŠJE.

Prednost će imati proizvođači do 30 godina i žene.

U okviru poziva, organizirat će se stručne edukacije i edukacije iz područja pisanja poslovnih planova. Edukacije će biti organizirane u 2 modula za  ukupno 40 sudionika.

Read more...
 
Bosna i Hercegovina dobila prve ruralne animatore PDF Print E-mail
Tuesday, 24 March 2015 21:28

ruralni-animatoriU okviru ACoRD projekta (Savez za zajednički ruralni razvoj) kojeg implementira Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj, ACED, iz Banjaluke sa još 4 partnerske organizacije odnosno sa Udruženjem građana “Nešto Više” iz Sarajeva, Asocijacijom za ekonomski razvoj REDAH iz Mostara, LAG-om Una Sana iz Sanskog Mosta i ELARD-om iz Brisela u periodu od septembra do decembra održan je set treninga u okviru “Programa obuke za ruralne animatore”. Obuka za ruralne animatore je realizovana na 5 lokacija u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Banja Luka, Bihać, Mostar i Brčko), kroz set od 6 modularnih treninga, odnosno kroz edukaciju u sljedećim oblastima:

  • Ruralni razvoj,
  • Ruralna ekonomija,
  • Ruralna sociologija,
  • Ruralna ekologija,
  • Lobiranje i zagovaranje,
  • Javne politike i javne kampanje.

Treninzima su prisustvovali predstavnici nevladinih organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine, a ukupan broj učesnika koji je bio dio obuka je 160, iz 88 organizacija, dok je njih 105 ostvarilo pravo na certifikat po unaprijed utvrđenim kriterijumima.

Read more...
 
NAJAVA PREDAVANJA: Proizvodnja presadnica povrća i značaj navodnjavanja u povrtlarstvu PDF Print E-mail
Thursday, 12 March 2015 15:37
navodnjavanjenvUdruženje građana Nešto Više u saradnji sa Udruženjem poljoprivrednih proizvođača povrća Buturović polje Konjic organizuje stručno predavanje na temu “Proizvodnja presadnica povrća i značaj navodnjavanja u povrtlarstvu” u okviru projekta „Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini“, kojeg finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).
Predavanje će se održati u četvrtak, 19.03.2015. godine, s početkom u 18 sati, u prostorijama Osnovne škole u Goranima, Buturović Polje.
Predavači su mr.sci. Aida Kohnić, dipl. ing. agr. i mag. Martin Limov, dipl. ing. agr.
 
JAVNI POZIV: za podršku uvođenju GLOBALGAP standarda PDF Print E-mail
Wednesday, 11 March 2015 10:33
javnipoziv-globalgapUdruženje građana Nešto Više objavljuje Javni poziv za prikupljanje prijava za odabir korisnika za podršku uvođenju GLOBALGAP standarda u okviru projekta “Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini”, kojeg podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).
Prijaviti se mogu registrirani privredni subjekti, zadruge i poljoprivredna gospodarstva/gazdinstva koji imaju sjedište u jednoj od 23 općine geografskog područja Hercegovine.
Tekst javnog poziva i prijavni obrazac nalaze se na linku:
>> PRIJAVNI OBRAZAC <<
>> JAVNI POZIV <<
 
JAVNI POZIV: analiza potreba i mogućnosti na tržištu PDF Print E-mail
Wednesday, 11 March 2015 10:31
javnipoziv-analizaUdruženje građana Nešto Više objavljuje javni poziv za prikupljanje prijava za odabir korisnika kojima će se izvršiti analiza potreba i mogućnosti na tržištu u okviru projekta “Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini”, kojeg podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).
Prijaviti se mogu registrirani privredni subjekti, zadruge i poljoprivredna gospodarstva/gazdinstva koji imaju sjedište u jednoj od 23 općine geografskog područja Hercegovine.
Tekst javnog poziva i prijavni obrazac nalaze se na linku:
>> PRIJAVNI OBRAZAC <<
>> JAVNI POZIV <<
 
JAVNI POZIV: besplatno konsultovanje u polju dizajna proizvoda i pakovanja PDF Print E-mail
Wednesday, 11 March 2015 10:23
javnipoziv-product-designUdruženje građana Nešto Više objavljuje javni poziv za prikupljanje prijava za odabir korisnika za besplatno konsultovanje u polju dizajna proizvoda i pakovanja u okviru projekta “Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini”, kojeg podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).
Prijaviti se mogu registrirani privredni subjekti, zadruge i poljoprivredna gospodarstva/gazdinstva koji imaju sjedište u jednoj od 23 općine geografskog područja Hercegovine.
Tekst javnog poziva i prijavni obrazac nalaze se na linku:
>> PRIJAVNI OBRAZAC <<
>> JAVNI POZIV <<
 
« Start  Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   Next   End   »

Page 1 of 36