Potpisani ugovori sa korisnicima pobjednicima na dva poziva za dodjelu sadnog materijala PDF Print E-mail
Wednesday, 25 February 2015 22:14
potpisani-ugovori-rasad
24. i 25.02.2015. u Poljoprivrednom centru za profesionalni razvoj Mostar okupili su se poljoprivredni proizvođači - dobitnici sadnog materijala sa područja (1) Berkovića i Stoca, te (2) Posušja, Širokog Brijega i Konjica.
Osim potpisivanja ugovora sa UG Nešto Više, poljoprivrednici su učestvovali na edukaciji "Kontrola rizika u suvremenoj poljoprivredi i dobra poljoprivredna praksa" koju je predvodila mr.sci Alisa Hadžiabulić.
Korisnici projekta "Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini" kojeg implementira UG Nešto Više, a podržava USAID, dali su i dodatne informacije o planovima za proizvodnju za koju će dobiti sadni materijal (na kojoj površini, koliko će uložiti sopstvenih sredstava,...).
Osoblje Nešto Više već krajem sedmice počinje da prikupljanjem informacija o cijenama sadnog materijala kojeg traže korisnici, a u cilju što efektnije i skorije isporuke traženih kultura.
 
Završen odabir korisnika dobitnika sadnog materijala PDF Print E-mail
Monday, 23 February 2015 21:36
sadnimaterijal2
Završeni su drugi i treći ciklus poziva za poljoprivredne proizvođače za dodjelu sadnog materijala. Na osnovu dostavljenih prijava po Javnim pozivima za poljoprivredne proizvođače od 14.01.2015. godine, sa područja (1) Berkovića i Stoca, te (2) Širokog Brijega, Posušja i Konjica, Komisija je na osnovu bodovanje donijela odluke o odabiru korisnika - dobitnika sadnog materijala u okviru projekta "Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini" podržanog od strane USAID-a.
Bodovnu listu koja uključuje sve prijavljene možete vidjeti ovdje:
1. Berkovići - Stolac file icon pdf BS Obavijest o korisnicima.pdf
2. Široki Brijeg - Posušje - Konjic file icon pdf KBP Obavijest o korisnicima.pdf

 

 
Promocija 14 novih certificiranih internih inspektora GLOBALG.A.P. standarda PDF Print E-mail
Friday, 20 February 2015 21:59
NV-NEWS
Proteklu sedmicu, od 16. do 20.02.2015. odrzana je radionica za GLOBALG.A.P. interne inspektore, koju organizira UG Nešto Više, a u okviru projekta "Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini" kojeg podrzava USAID. Radionicu je predvodila dr Iuliana Grigoriu iz Rumunije, uz asistenciju gdina Vito Marega i gđe Tea Zerdelić iz Mirakol International CO.
Osim dijela osoblja Nešto Više, petodnevnoj radionici pristustvali su predstavnici nekih od naših partnerskih organizacija: Agromediteranski fakultet Mostar, Savez poljoprivrednih proizvođača Jablanica, Savez poljoprivrednih proizvođača Konjic, ZZ Jablanica, PZ Ekolife Crnići, UŽ Most Jablanica, te Agronomski i prehrambeno tehnološki fakultet Mostar.
Read more...
 
Potpisani ugovori o dodjeli granta sa 30 korisnika iz opština Han Pijesak i Rogatica PDF Print E-mail
Friday, 06 February 2015 10:52
    
grantovipceleU ponedjeljak 2. februara 2015. godine Udruženje građana „Nešto Više“ je u opštinama Han Pijesak i Rogatica potpisalo ugovore o dodjeli granta sa 30 korisnika  u  okviru projekta „Poboljšanje prihoda  u domaćinstvima kroz unapređenje sektora  pčelarstva na području opština Han Pijeska i Rogatice’’ . Korisnici grantova su nezaposleni mladi i žene sa područja ovih opština koji su aktivno učestvovali u realizaciji projekta. .
U toku trajanja projekta održana su tri edukativna treninga iz oblasti pčelarstva i izrade biznis plan. Kasnije su korisnici razvijali sopstvene biznis planove na osnovu kojih je i izabrano 30 najkvalitetnijih.  Korisnicima će biti dodijeljena sredstva u ukupnom iznosu od 18.000 KM. Sredstva će biti iskorištena za kupovinu pčelarske opreme  kao i  novih pčelinjih društava.
Projekat je finansiran od strane Ambasade Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini, a realizuje ga Udruženje građana „ Nešto Više“ uz podršku LAG-a Devetak.
 
Potpisani ugovori sa korisnicima dobitnicima sadnog materijala Mostar/Jablanica PDF Print E-mail
Friday, 23 January 2015 14:54
ugovorisadnicee
U Poljoprivrednom centru za profesionalni razvoj, dana 05.01.2015. okupili su se korisnici projekta Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini, dobitnici sadnog materijala sa područja Mostara i Jablanice.
Tom prilikom, osim upoznavanja sa osobljem Nešto Više koje radi na projektu, upriličena je aktivnost potpisivanja ugovora o grantu sa svakim korisnikom, te je održana radionica pod nazivom "Kontrola rizika u poljoprivredi i dobra poljoprivredna praksa" koju je predvodila mr.sci Alisa Hadžiabulić.
U toku su aktivnosti na ugovaranju kupovine i isporuke sadnog materijala kojeg su zatražili naši korisnici: jagode, krompir, luk, maline, orah, paradajz, smilje, šipak i trešnja.
Read more...
 
Poziv registriranim proizvođačima i distributerima sadnog materijala PDF Print E-mail
Friday, 16 January 2015 14:15
pozivsadnicePozivaju se svi zainteresirani registrirani proizvođači i/ili ovlašteni distributeri sadnog materijala da nam ponude pregled cijena sadnog materijala za naše korisnike, dobitnike sadnog materijala, sa područja Mostara i Jablanice, najkasnije do 26.01.2015. godine.
 
Poziv sa poljoprivrednike sa područja Konjica, Širokog Brijega i Posušja PDF Print E-mail
Wednesday, 14 January 2015 22:30
pozivsadni
Udruženje građana “Nešto Više” u okviru projekta “Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini”, podržanog od strane USAID-a, raspisuje:
 
Javni poziv za poljoprivredne proizvođače
- Konjic, Široki Brijeg i Posušje -

Pozivaju se registrovani poljoprivredni proizvođači sa područja Konjica, Širokog Brijega i Posušja, a koji se već bave proizvodnjom voća, povrća i/ili ljekovitog bilja, da se prijave za donaciju sadnog materijala u protuvrijednosti od maksimalno 400 KM po osobi. Sadni materijal koji će biti predmetom donacije može biti iz oblasti voćarstva, povrtlarstva ili ljekovitog/začinskog bilja (sadnice vinove loze i duhana se neće dodjeljivati). Svaki prijavljeni treba da odabere isključivo jednu vrstu sadnog materijala po sopstvenom izboru i jasno navede sortu odabrane vrste.
Read more...
 
Poziv sa poljoprivrednike sa područja Berkovića i Stoca PDF Print E-mail
Wednesday, 14 January 2015 22:17
pozivstolac
Udruženje građana “Nešto Više” u okviru projekta “Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini”, podržanog od strane USAID-a, raspisuje:
 
Javni poziv za poljoprivredne proizvođače
- Berkovići i Stolac -

Pozivaju se registrovani poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Berkovići i općine Stolac, a koji se već bave proizvodnjom voća, povrća i/ili ljekovitog bilja, da se prijave za donaciju sadnog materijala u protuvrijednosti od maksimalno 400 KM po osobi. Sadni materijal koji će biti predmetom donacije može biti iz oblasti voćarstva, povrtlarstva ili ljekovitog/začinskog bilja (sadnice vinove loze i duhana se neće dodjeljivati). Svaki prijavljeni treba da odabere isključivo jednu vrstu sadnog materijala po sopstvenom izboru i jasno navede sortu odabrane vrste.
Read more...
 
« Start  Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   Next   End   »

Page 1 of 35